Proiect realizat cu sprijinul unui grant din partea Islandei, Lichtenstein-ului și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European

Parteneri

Parteneri acad unibuc

Contact

Propunerile sau sugestiile dumneavoastra le puteti formula verbal la intalnirile cu reprezentantii nostri sau in scris la adresa noastra de contact.

Calea Victoriei 125, Sector 1, Cod postal 010071, Bucuresti, ROMANIA

Telefon: +40 21-212 8640

Fax: +40 21-211-6608

2010 - ANUL INTERNAŢIONAL AL BIODIVERSITĂŢII

2010 Anul Internaţional al Biodiversităţii                

“Biodiversitatea este viaţă”

“Biodiversitatea este viaţa noastră”

 

 

Naţiunile Unite au declarat anul 2010, anul internaţional al biodiversităţii. De-a lungul acestui an se vor organiza numeroase acţiuni în scopul diseminării de informaţii, promovării protejării biodiversităţii şi încurajării organizaţiilor, instituţiilor, companiilor şi indivizilor să ia atitudine pentru a reduce pierderile constante de diversitate biologică din întreaga lume. Evenimentele organizate de-a lungul Anului Internaţional al Biodiversităţii vor fi  monitorizate de Secretariatul Convenţiei de Diversitate Biologică (CBD).

2010- şansa noastră de a demonstra că se poate!

Anul Internaţional al Biodiversităţii este o ocazie unică de a spori recunoaşterea rolului vital pe care biodiversitatea îl are în menţinerea vieţii pe Pământ şi de a stopa risipirea acesteia.

2010- şansa noastră de a lua natura în serios!

Avem nevoie de o evidenţă reală pentru a ne asigura că valoarea biodiversităţii este recunoscută, că există o reală consolidare a conservării naturii şi o protecţie globală a celor mai ameninţate şi mai importante locuri din întreaga lume.

Să nu uităm că... pierderea continuă a biodiversităţii va avea drept rezultat  declinul rapid al bunăstării naturale mondiale şi reducerea dramatică a beneficiilor ecosistemului.

Obiectivele Anului Internaţional al Biodiversităţii:

  • Creşterea importanţei conservării biodiversităţii pentru bunăstarea populaţiei şi promovarea înţelegerii valorii economice a biodiversităţii;
  • Sporirea recunoaşterii publice a ameninţărilor biodiversităţii şi mijloacele de conservare a acesteia;
  • Încurajarea organizaţiilor să ia atitudine cu privire la conservarea biodiversităţii.

Pentru informaţii suplimentare puteţi consulta website-ul oficial al Anului Internaţional al Biodiversităţii www.cbd.int/2010 şi website-ul Comisiei Europene ec.europa.eu.